Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Vem vill spela in en liten reklamfilm åt oss? Berunda

Jag vill ha en reklamsnutt för Berunda. Filmen ska innehålla ett problem och pågå under minst 2 minuter. Sen sprids filmen t ex youtube.com

Det är inte speciellt höga krav på kvalité. Jag tänker mig att man kan spela in den på mobiltelefonen och sedan lägger vi på länkadressen på slutet. Svårare än så behöver det inte vara.

Men vem vill göra detta? Har du något förslag på var man hittar personer som kan vara intresserade? Vilka ska förutsättningarna vara för att få hjälp? Ska det kanske bli en tävling?

Att göra en film för Berunda kan vara så enkelt som att visa någon som har problem att välja mellan två alternativ. Eller någon som letar efter något. Om du har andra bra idéer på innehåll/manus så kan du även få belöning för detta.

 1. Ha ha ha vad Berunda är bra. Nu hurrar vi för Berunda. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

  Filma själv.
  Det här är bara manuset.

 2. Det finns väl mediagymnasien som kan låta det vara en del av sin undervisning? Förena nytta med nöje?

 3. Radon är en nyetablerad PR-byrå som är specialiserad på video-PR. De kan säkert hjälpa till med en billig, smart och nytänkande lösning!

 4. Jag läste själv en treårig mediautbildning på Högskolan i Skövde. Ofta hade vi kortare produktionsprojekt där vi skulle skapa en kortare produktion inom en viss genre, musikvideo, dokumentär, intervju etc. Så mitt råd, för att säkerställa att kvalliteten blir både högre och infallsvinkeln mer seriös, men ändå hungrig. Kontakta en media/film/reklam-utbildning på högre nivå. Om ni sedan kan få till ett samarbete med en utbildning eller inte är svårt att veta, men vet att man som elev gärna vill jobba med någonting som är skarpt. Och någonting som man sedan i efterhand kan skylta med i sin portfolio.

  Ett annat alternativ är att utlysa en tävling. Där ni lockar med att ni kommer använda reklamfilmen skarpt – kanske på tv? Bara det kommer nog att attrahera många. Lägger ni dessutom till ett okej pris så har ni nog stora chanser att få in bra bidrag. Skulle även kunna tänka mig att folk på denna siten är intresserade av att hjälpa. Sitter nog ett gäng kreativa hjärnor och skummar genom idéer och upplägg. Så att även marknadsföra en ev “reklamfilmstävling” även här är nog ingen dum idé. Om ni nu gillar det upplägget.

  Lycka till!

 5. Jag har en kompis som skulle passa. Han har tidigare gjort reklamfilm, film, TV, musikvideos etc. Han gillar roliga idéer och skulle säkert tycka om idén med Berunda och därför göra det jättebilligt bara för att det är kul (kanske t.o.m. gratis om det inte är så höga kvalitéskrav så att man slipper rigga upp all ljussättning och annan utrustning)!

 6. Hej

  Vi är några filmstudenter som vill bredda vår portfölj.
  Kan du skicka oss lite mer info om hur det är du tänker dig
  reklamen? (Skicka lite brainstorming)
  Så ska vi komma fram med ett bra manus.
  Maila oss på: morningstarproduction@hotmail.com

  mvh
  Tariq

 7. Kontakta en gymnasie-skola, eller någon folkhögskola som är inriktad mot media och kommunikation, och be dem göra ett elev-arbete.

 8. Vid Ambassaden Stockholm Reklam AB finns en hungrig kille, Mikael Åström. Han tar gärna tag i smågrejor vid sidan av det ordinarie arbetet.

 9. Skicka en förfrågan till Universtitet och högskolor där det finns mediautbildningar. Då har de med stor sannorlikhet utrustningen som krävs för att spela in filmen, samt kompetenta lärare som kan ge tips och råd. Skicka förfrågan till någon administratör som sedan kan mejla ut till studenterna.
  Om du skickar till flera universtitet är chansen stor att någon nappar för det är en bra uppgift att sig an även om man är relativt orefaren.

 10. Ofta kan gymnasie elever som läser mediaproduktion vara glada i att göra liknande saker på sidan av skolarbetet… särskilt om de ger dem lite extra material i deras portfölj när de ska söka högskolor.

 11. Hör av dig till dramatiska institutet info@draminst.se
  säg att du vill publicera en annons på torget!

 12. Kanske kan ni ta kontakt och samarbeta med någon mobiltelefontillverkare alt. mobilförsäljare och tillsammans utlysa en tävling där det gäller att göra en reklamfilm för Berunda genom att använda mobilen..?

  När det gäller filmidéer så tror jag på att uppmärksamma just det att det är så enkelt att tjäna pengar på att bara dela med sig av sina idéer. Kanske kan ni visa folk som kommer på ideér i vardagliga situationer, typ någon som föreslår hur kompisen ska tjäna extrapengar, nån som tipsar farmor om vad hon ska köpa i julklapp, nån som kommenterar en reklam etc. och sen trycka på att hos Berunda får du betalt för att dela med dig!

 13. kaospiloterna slår upp sin fösta utbildning i Sverige. De vill säkerligen vara med och höras coh synas. Prova med dem. http://www.kaospilot.se

 14. Kanske kan någon skola/utbildning vara till hjälp, att det ingår i tex ett projektarbete eller liknande….

 15. Ander Halvarsson som jobbar för Twin Pines i Borlänge är en superduktig kille på 3D. Man kan locka honom med två saker som gör att han gör bra jobb för en låg ersättning.

  Kontakta mig på lech.kaniuk@gmail.com om ni blir intresserade!

 16. Har ett förslag till en typ av reklamfilm. En produktion som inte behöver bli dyr, men ändå ge önskad effekt!

  Ni skulle kunna använda er utav en illustratör för att göra en seriestripp istället för en filmad reklamsnutt.

  Anders är duktig. Hälsa från mig, så får ni lite bättre pris…
  http://www.gubbar-sant.se/

  /Lech Kaniuk

 17. Vad är Berunda för något och var befinner ni er?

 18. well, varför inte göra en flash film av det hela istället? jag kan nog hjälpa dig igenom det om du känner för det

 19. Jag skulle tipsa er om att göra förfrågningar på apberget. Många ungdomar kan otroligt mycket om film och filmredigering, och för ungdomar i den åldern sitter det bra med en slant i fickan för jobbet. De skulle sökert uppskatta möjligheten att skapa film och dessutom få betalt för det! Jag arbetar själv i en högstadieskola och vi har många begåvade filmare. Vi brukar ofta arbeta med film som redovisningsverktyg och har köpt in flera datorer just för filmredigering. Säkert fungerar det på liknande sätt i många skolor.

 20. Hör av er till http://www.medieproducent.se, det är en utbildning uppe i Örnsköldsvik som har bra utrustning och väldigt duktiga elever. Föreslå skoluppgiften “att göra en reklamfilm för Berunda”, gissar att klassen delas i grupper som gör ett förslag var. Tror ni skulle få fem färdiga förslag på reklamfilmer att välja bland. Kanske dom är så bra att ni vill använda alla förslagen till och med!

 21. Hej!

  Jag hittade hit genom google ;) Sökte på reklam/marknadsföring.

  Min fråga är om någon av er alla som svarat här kanske vet vart man kan “läsa på” ang reklam och hur man går tillväga?

  Ja, hur jag som ska sälja in ett sätt att göra reklam på, går tillväga. Vem pratar man med? Vad är viktigt att nå ut med genom reklam, vad vill man ha för effekt (direkt osv) Ja jag vet inte ens alla frågor.

  Har letat ihjäl mig efter en sida med tips, steg för steg. Vad ska jag kunna innan (förutom om mitt koncept)

  Mvh Jennie

Skriv en kommentar