Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Vem kan göra application till Facebook? Berunda

Jag söker någon som kan göra en enkel Facebook Application. Jag vill ha kontakt med någon som har gjort detta för och därför varit med om eventuella problem man kan stöta på.

Ge gärna förslag på företag eller sajter där man kan hitta folk som kan hjälpa mig. Jag är inte intresserad av att programmera detta själv, men jag föredrar ändå att PHP/MySQL används för att vi ska ha viss insyn.

Avsändare:
Anonymt stort svenskt företag

 1. Hejsan!
  Jag är ingen hejare på sådant men det finns en länk som kanske kan hjälpa dig: http://cederlof.wordpress.com/2007/12/05/skapa-en-facebook-applikation-med-aspnet-del-2/

  Om du går in där kan du även läsa den första grundläggande delen genom att klicka dig vidare. Där finns även information om verktyg som används vid skapandet av ovanstående.
  Lycka till!

 2. Lite länkar som kanske hjälper dig.
  http://services.tucows.com/developers/2007/07/25/getting-started-with-facebook-application-development/
  http://www.techcrunch.com/2007/08/26/dapper-to-launch-instant-facebook-appmaker/

 3. Jag skulle nog prova http://www.99.se/mac, som har radannonser längst ner i forumet (och det är givetvis gratis att lägga in en annons). Alternativt lägga in en fråga på http://www.99.se/webb/

  Det här blogginlägget: http://jsolutions.se/?p=279 behandlar Facebook-applikationer (eventuellt finns fler på samma sida) men verkar väldigt tekniskt.

 4. En applikation kan interagera med Facebook på flera sätt. Den mest grundläggande formen av applikation är en uppsättning webbsidor i Facebooks grafiska ramverk. Webbsidorna ligger på din server som vilken sajt som helst och kan därför lätt integreras med dina affärssystem och databaser.
  Det innebär också att det är din server som belastas när applikationen används. Räknar du med 100 procents trafikökning kanske det är dags att investera i lite nya servrar.
  Applikationssystemet gör att du kan hämta ut information från Facebook om användarna. Ålder, intressen, hemort och kön är några parametrar som vem som helst får bygga en tjänst kring.

  Din applikation kan interagera med Facebook och communityt på ett flertal sätt. Du får en liten ruta på användarens profilsida där du kan visa uppdaterat material och genvägar till spännande material i din applikation eller på din ordinarie sajt.
  För att kommunicera att det händer saker med din applikation kan du också skicka små notiser till det som kallas News feed. Det är en aktivitetslogg som varje användare har. Har du byggt en applikation där användare kan publicera nyheter skickar du ett nyhetsflöde till alla användarens vänner som då dyker upp på deras News feed. Vitsen med detta är att användarna som vill läsa nyheten också måste installera din applikation. Den virala tillväxten är genast igång.
  Ett annat sätt att sprida en nyhet är att erbjuda användaren att skicka ett meddelande med artikeln till några utvalda vänner. Den vanligaste formen av detta är att visa användaren en lista med vänner och en kryssruta bredvid varje vän. Alla skickade meddelanden levererar också som standard ett mejl till mottagarens vanliga e-postadress. Det mejlet uppmuntrar användaren att logga in på Facebook och läsa artikeln. Meddelanden är ett bra sätt att hitta användare som inte loggar in och kollar sitt News feed så ofta.
  Du kan också erbjuda användare att bifoga en bit information med vanliga meddelanden som de skickar sins emellan. Vissa applikationer erbjuder Face-books användare exempelvis att ladda upp video. De har ofta byggt in en möjlighet för användare att bifoga en uppladdad video i ett meddelande. Mottagaren måste även här installera videoapplikationen för att kunna se videon.

 5. Facebook har byggt en sajt som är helt till för utvecklare. Där finns dokumentation, kodexempel, juridiska dokument och diskussionsforum. Det kan inte bli enklare att komma igång.
  http://www.developers.facebook.com

  Din applikation bygger du som en minisajt. Du lägger upp den på ditt webbhotell. Den kan vara byggd i vilket webbutvecklingsspråk som helst.
  Du kan också använda Facebooks egna språk FBML och FQL för att få tillgång till Facebooks funktioner.
  För att få lägga upp en applikation på Facebook måste du registrera ett vanligt konto på sajten. När du vill lägga upp en egen applikation måste du använda en annan applikation. Installera applikationen Developer och följ instruktionerna.

 6. oj, skrev fel adress i förra inlägget, ta bort “www.” ur adressen så funkar det.

 7. Facebook PHP Tutorial
  http://www.merchantos.com/makebeta/facebook/facebook-php-tutorial/

 8. “Creating a simple Facebook Application using WPF”
  http://www.codeproject.com/KB/WPF/WPFacebook.aspx

Skriv en kommentar