Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Välj ett yrke som passar dig Berunda

Livet är så kort, och valen så många. Inte minst när det gäller yrkesvalet. Det finns mängder med spännande och intressanta yrken att välja mellan, och det kan vara riktigt svårt att veta vilket som passar en själv. Alla är vi olika och alla har vi olika intressen, karaktärer och områden som vi är duktiga på.

Det finns alltid ett yrke som passar en själv. Vilket det är får man försöka ta reda på. Vissa vet redan i ett tidigt stadium vad de vill bli när de blir stora. Men för alla vi som inte vet, finns det flera sätt att ta reda på om man passar för ett yrke. Viktigast av allt är att ta sig en rejäl funderare på vad det är man tycker om själv. Kanske har man ett intresse som man vill arbeta med, eller någon talang som man vet om och som man vill utveckla.

Om man har möjlighet kan man prova på olika yrken som man är intresserad av och ser vilket som passar. Men det är inte alltid helt lätt. Det är inte alltid man får chansen. Ofta krävs utbildning. Då kan man fråga runt hos personer som har de yrken man är intresserad av för att veta mer om hur det fungerar och vilka för- och nackdelarna är.

För alla som fortfarande funderar på vilket yrke som kan passa kan AMS yrkestest kanske hjälpa till.

Skriv en kommentar