Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Tjäna pengar på konst? Berunda

Hej.
Jag vill hitta ett sätt att tjäna lite pengar på mitt ritande och målande.
Jag är inte jätteduktig på att rita och måla men jag har en ganska egen stil och mycket av det jag gör blir ofta väldigt underhållande och fint även om det rent tekniskt saknas en del.
Jag har försökt sälja små teckningar på tradera utan större lycka. Jag syr även dockor som jag försökt sälja på tradera, ingen lycka där heller. Min tecknarstil är rätt udda, den kanske inte tilltalar alla? Hur ska jag gå till väga för att hitta folk som gillar min stil? (massa teckningar jag gjort på datorn http://laserninja.deviantart.com/gallery/)

Kanske starta en hemsida eller blogg? Men vad ska den då innehålla?
En webbserie? Fast det finns redan så många sånna, allt för många sånna…
Några andra förslag på hemsidor? En hemsida folk vill besöka om och om igen.

 1. Du ska faktiskt bestämma dej för något som du själv är intresserad av.
  Det är första steget. Du ska tycka att det är roligt eller spännande att skriva om detta. Skriv gärna upp en lista och fråga dina vänner vilket ämne av de du skrivit upp på listan de vill läsa om.
  Ett spännande ämne om du vill ha tips kunde vara att skriva om privatdetektiver. Du beskriver på hemsidan dina erfarenheter av att intervjua en sådan yrkeskategori och hur de jobbar.

 2. Som redan sagts; välj något du är intresserad av. Det blir betydligt enklare att uppdatera och hålla på med sidan då, om man kännner för att göra det. Och uppdatera sidan måste du, ofta, för att folk ska vilja komma tillbaka.
  Dessutom borde du välja något som har en någorlunda bred publik. Något många är intresserade av. Gaffelns historia genom tiderna är kanske intressant, men du får nog inte så många besökare.
  Dessutom ska hemsidan vara snyggt gjord och enkel att navigera. Då blir det enklare och roligare som besökare att komma dit.

 3. Det enklaste sättet att få många besökare till en hemsida är att ha så brett utbud som möjligt. Att t.e.x. som du själv skrev ha annonser / länkar som ger både click-ersättning och “provision”. För att många skall hitta din sida och bli intresserade så verkar det faktiskt som att man måste ha bla. tips om hur man tjänar pengar. Nedan kommer jag att spalta upp webbadresser som många hittar till. kolla in deras innehåll. Där finns även massor av tjäna pengar på nätet-tips.
  http://www.gratis-guide.se, http://www.lotsmorefree.se, http://www.gratiskungen.se, http://www.gratis.se/, http://www.alltgratis.com/ , http://www.gratiserbjudanden.com/, http://www.gratisguiden.nu/, http://www.alltinggratis.se/, http://www.gratissidan.se/
  Lycka till

 4. Gör en hemsida om att tjäna pengar på annonser och liknande. Det finns kanske fler som du själv som vill ha en sida för det ändamålet.

 5. Det handlar väl allt som oftast om att hitta en marknadsnisch. För en viss sorts serier etc. kan säkert en hemsida vara ett bra sätt att nå exponering. Det handlar nog inte så mycket om teknik som om humor och presentation. Att det finns många är nog inget problem så länge den egna sidan är speciell. Folk gillar speciella grejer, även om det finns ett överflöd av mindre speciella konkurrenter.

  För andra sorters alster kan tidningar vara en bättre kanal. Fortfarande kan en hemsida fungera som reklamkanal men oftast krävs nog kontakter för att komma i fråga. Konkurrensen är hård.

 6. http://www.hemmagjort.se/

 7. Jag kan rekomendera en site som öppnar i mars.
  http://www.collectionofdesigners.com, just nu är det bara en blogg, men den “riktiga” siten ska vara en portal för konstnärer och designers där man ska kunna ha sin egna shop eller vad man ska säga, där kan du nog sälja dina saker. För övrigt tycker jag att du har gjort ett bra jobb!

 8. Jag tycker dina figurer är skitfräcka! Sök upp ett företag som kan trycka upp dem på t-shirts och sälj på markander.
  Hitta på fräcka texter till dina “gubbar” och frilansa som illustratör till olika tidningar.
  Allra bäst hade varit om du hade kunnat komma på en manusidé till ett seriemagasin eller en serietidning för det vore synd om inte fler fick se dina alster.
  Du kan oxå börja blogga om vardagliga ting och låta dina teckningar illustrera händelserna i ditt liv. Berömmelsen kommer inte att flyga ner i ditt knä, den får du kämpa fr, men jag tycker definitivt att du har talang! Ge inte upp!

 9. Det är inte fel att arbeta konstnärligt åt någon annan så länge man fortsätter att utöva konsten för sig själv eller för att ge någon något speciellt. Vad människor tycker om, prefererar verkar dock olika beroende på hur denne mår, i vilken livsfas denne befinner sig etc.
  Många följer flocken och anser att något är “vackert” eftersom de har lärt sig det. Det udda är inte något de köper eftersom de inte har blickat in i sin själ och frågat sig själva vad de egentligen tycker om verken. Konstsamlare går inte heller sin egen väg eftersom dessa “inte vågar”. Jag tror att din konstart skulle vara populär bland ungdomar om de hade känt till den, men frågan är om de kan tänka sig betala för den (de har ju ofta så lite pengar). Kanske skulle exempelvis playahead varit intresserad av att ha dig med på sidan?

 10. Ett tips är att du frågar en mycket begåvad medial kvinna om råd. Jag minns inte den korta adressen till hennes sida eftersom jag har skrivit upp den långa tidigare http://www.freewebs.com/helandeenergi
  Hon är seriös och har hjälpt mig att inse vilka fel jag gör i livet. Ibland har jag velat gå en väg men denna väg har bara varit en väg på till något annat, vilket jag inte alltid velat inse. Faktumet att du har hittat till denna sida innebär kanske att du är på väg mot något annat och jag hoppas att du kommer att vara öppen med att pröva nya saker inom konsten och i livet.

 11. Varför inte gå en illustratörskurs, då får du hjälp att utveckla din stil och lära känna andra med samma intresse och i samma kretsar. Kontakta ditt lokala bibliotek och ställ ut dina alster i deras montrar, hyr en lokal och ställ ut, kör adscense reklam (google). Kontakta förlag och se om de behöver tecknare.

 12. Någon form av blogg är nog ett bra sätt att marknadsföra dig på – en bra grund. Eventuellt kan du försöka hitta någon befintlig blogg eller community som du kan börja teckna åt – blivit lite modernt att ha sin egna serie eller liknande om man är en större sajt och speciellt om sajten är nischad för då kan serien lätt driva med det som är speciellt för den nischningen.

  För att sälja saker bör du kanske testa Etsy: http://www.etsy.com/
  Det är som Tradera fast mer som en community och uteslutande fokuserande på hantverk – inga begagnade datorer elelr dylikt utan enbart unika handskapelser eller så alltså.

  Är du ung kanske denna svenska sajt också kan locka: http://ungdesign.se/

 13. blogger.se
  Starta en blogg och publicera din konst

Skriv en kommentar