Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Tips för en tråkig dag Berunda

Det händer ibland, att just ingenting händer. Man känner att man har tråkigt. Det är inte kul, utan då blir dagen trist och grå. Så tänker man ett slag, och inser, att det visst finns massor att göra. Om man så vill.

Musik och dans fyller vilket tomrum som helst, liksom vänner och bekanta. Om de har tid det vill säga. De kanske inte alls har tråkigt, utan fullt upp med sitt. Och vad gör man då?

Om vännerna inte har tid, så kanske det är dags att göra slag i saken och rensa ut den där gamla garderoben som aldrig blivit städad, sortera in de där gamla fotona som aldrig blivit iordningställda. Det finns mycket att pyssla med i hus och hem.

Men mysigare ändå känns det nog att lyxa till den tråkiga dagen. Fylla badkaret med vatten, härligt skum och tända några ljus, och få njuta av att få vara själv ett tag. Man kanske kan tänka på allt roligt man varit med om och bara finnas till ett slag.

För det kan också vara så, att det är härligt och nyttigt att ha tråkigt ibland. Att göra precis ingenting, och tycka det är okej. Varje minut behöver inte fyllas alls, utan kan vara precis som den är. Tom och lugn.

Är man för rastlös för det, är kanske bästa tipset är ändå: tänk ut något kul! Då blir det ju inte tråkigt alls egentligen. Och problemet är löst.

Skriv en kommentar