Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Så fixar du maten i vardagen Berunda

Trött på att alltid behöva uppfinna något i köket? Behöver du hjälp med tips om vad som ska stå på middagsbordet? Har du ledsnat på onyttig snabbmat? Här finns hjälp för den som behöver lite råd om hur man lagar billig, enkel och god mat.

Vi är vad vi äter. Mat ska vara god, nyttig och mättande, men inte alltför dyr. Och matlagningen ska vara rolig och enkel. Det låter lätt, men när man står där i köket och inte vet vad man ska laga, är trött efter en hel dags arbete och känner att hungern kommer smygande, är det kanske inte bara att svänga ihop något. Särskilt om man inte har något hemma!

Men det går att få ordning på matlagningen genom att vara lite smart! Läs om de behändiga tips våra problemlösare kommit in med. Vad sägs om härliga goda och lättlagade recept med varor man nästan alltid har hemma? För den som vill äta nyttigt finns råd om vilka varor som är nyttiga och prisvärda, samt enkla att göra goda rätter av. Andra tips handlar om smarta inköpsrutiner och husgeråd som man kan köpa in som gör livet i köket lite enklare.

Eller varför inte följa tipsen om stora matlagningsomgångar som räcker för hela veckan? Recepten får du här, liksom tips på hur du får maten att hålla länge. Här får du dessutom länkar till andra hemsidor med smakrika och nyttiga recept. Med lite hjälp av dessa tips blir matlagningen rolig igen.

Skriv en kommentar