Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Mat för en tränande kropp Berunda

Det går åt mängder med energi om man tränar mycket. Det är en konst att kunna balansera hårda träningspass med en kost som gör att man orkar med allt. Det är lätt att man äter fel, och inte orkar ta emot träningen så bra som man kanske borde. Det är viktigt att man äter rätt för att orka. Alltför många äter för lite, och fel, vilket resulterar i att kroppen slits istället för byggs upp under träningspassen.

Frukosten anses som det viktigaste målet på hela dagen. Som träningsmänniska får man helt enkelt inte missa frukosten. Se till att den blir bra och stadig. Mycket långsamma kolhydrater som kroppen kan använda som energi under dagen.

Sedan ska man äta oftare än man tror. Många små mål håller blodsockret på en bra och jämn nivå, vilket gör att man slipper bli trött. Bäst är om man kan äta mycket riktig mat, som pasta, potatis, ris och kött till. Kostcirkeln är en bra indikator på vad som bör ingå.

Man behöver också extra energi såväl före som efter ett träningspass. En lätt måltid en halvtimme före passet gör att man orkar hela vägen, och energi efter träningen ger bättre återhämtning.

Vad varje individ exakt behöver är individuellt. Man får prova sig fram och vara lyhörd för sin kropp och avpassa maten efter träningen.

Skriv en kommentar