Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Läs reklam och få betalt, men först behövs en slogan Berunda

Tänk dig att du fick betalt för att ta emot pappersreklam i brevlådan.

Det är ju inte orimligt med tanke på att den påverkar miljön negativt och ger dig merarbete när du måste köra den till återvinning. Nu är det möjligt, du får betalt inte nog med det, www.hidamo.se ger dig bara erbjudanden som du är intresserad av. Så vi sorterar alltså posten åt dig också.

Tack vare att vi slipper producera och distribuera papper så kan vi istället ta den pengen det skulle ha kostat och ge till dig. När du efter en månad eller två har fått ihop till 150 kr så har du möjlighet att antingen få ett presentkort till dig själv eller så hoppas vi på att du vill skänka denna peng till din förening. De behöver den väldigt väl.

När systemet är i full gång så ska det vara fullt möjligt att tjäna ca 100 kr i månaden och jobbet ni gör är det samma som ni gjorde innan fast nu mycket roligare. De lovar även pengapriser som lottas ut till de som tittar.

Är det så att du eller någon du känner är företagare och behöver annonserar så kan de via intresseanmälan ange att de vill stödja en vis klubb. Då får de 10% av annonseringskostnaden.

UPPDRAG:
Berunda medlemmar uppmanas att lämna förlag på en kort men vinnande slogan som kan användas på hemsidan och på annonskampanjer. Texten ska vara lagom informativ men även lämna en del åt fantasin så folk blir nyfikna. Den ska få folka att reagera och budskapet ska sätta sig i folks hjärnor. Ni bör även testa den på några kompisar och höra deras omdömme.

Ge även förslag på hur fler personer ska börja använda hidamo. Vad bör ändras och vilka tjänster bör läggas till för att locka besökare so återkommer ofta.

Tävlingen avgörs 10/dec- 07.

 1. Slogan: Reklamera pappersreklamen

 2. Sätt upp en service där man får betalt för att man surfar igenom en serie av sidor där man matas med den utvalda reklamen…lägg in några tester, för att säkerställa att man inte kan autosurfa igen det…och belöna läsaren med en viss summa för varje genomsurfning…erbjud sedan dessa läsare email tjänsten. Anmäl detta till gratis.se och liknande sidor…så länkar dem folk till er.

 3. Det finns mängder av sidor på internet som är bra för att marknadsföra hur man “gratis tjänar pengar” på nätet. Ett incitament till dem att införa just din sida är att starta ett tradedoubler-program på tradedoubler.se. Det är mycket seriösa program och du godkänner själv vilka som ska få annonsera för dig. Hur du betalar är upp till dig, t.ex. per registrerad, per tusen visningar eller per klick. De gratissidor jag tänker på är http://www.gratisinfo.se och http://www.gratisguiden.nu .
  Jag förstår inte hur ni tänkte med ert namn. Hidamo, jaha, är det nya adamo? Nej. Bytt namn, läsreklam.se / lasreklam.se, addmoney.se. Ditt namn ska inom din bransch säga något vad ni sysslar med.

  Sen ett program för att få betalt för varje ny medlem, att han t.ex. får 5% av det hans värvade medlem tjänar framöver och 1% av det den värvade medlemens värvade medlemmar tjänar.

  Ni ska naturligtvis ha ett premium program för era medlemmar. Det kan t.ex. belöna de som har tjänat mycket, säg över 200 kronor per månad så får man 2 öre per sidvisning till skillnad från 1,5 öre per sidvisning. Fördelen är ju att man kan sätta en gräns som de flesta strävar mot men som kräver en del arbete.

  Ska man kunna skänka pengar till föreningar borde ni ha vanliga föreningar typ hållans schack klubb, scoutkårer etc. Man bör kunna gå med så man enbart arbetar mot sin egna förening, medlemmar ska alltså kunna knytas till en förening. Till det bör även speciella länkar finnas som föreningar kan skicka ut i sina epost utskick, ha på sin hemsida.

  Ett förslag på slogan är: ad(d) money
  Ett förslag på slogan är: add ad money

 4. Slipp all reklam utom sådan du gillar … och få betalt för det!

 5. Slogan: Vi tar hand om skräpet, du tjänar pengar!

 6. Med våra ögon, får du bättre ekonomi!

 7. “Vill du verkligen ha dem där skorna? Hjälp oss, så hjälper vi dig att betala dem.”

 8. Klickback.

  Klicka och du får något tillbaka också.

 9. Du läser reklamen, vi fixar spamen.
  Du får alla pengar, vi är bara drängar

 10. Läs bara reklamen du är intresserad
  av.. Hidamo läser resten!!

 11. “Du tjänar på att vi sorterar”
  “Vår sortering gynnar både miljön och dig!”
  “Our services adds a little green to both nature and you” (green = slang för pengar)

 12. Spar på träden och på miljön, spar på ryggen, du slipper stå i återvinningskön. Slipp reklam i lådan din, gå istället på hidamo.se in.

 13. Vill du hjälpa till att på miljön spara?
  Anmäl dig, få intressant reklam bara!

 14. Ingen reklam, tack. Om jag inte får betalt för den, förstås!

 15. Två förslag:

  “Även du tjänar på reklamen, inte bara annonsören!”

  “Reklamen är ett jäkla skit,
  men Berundas papper är
  nåt du faktiskt vill ha hit,
  varje gång nån brev utbär.”

 16. Hidamo – Ger dig erbjudanden alla tjänar på.

  Ang. webbsidan så saknar jag en enkel säljande text på förstasidan. Utifrån informationen man får på hemsidan är det svårt att avgöra vilken typ av ni erbjuder. Tycker att ni ska nischa er på idén med pappersreklamen, är en kanonidé som vad jag vet inte har nån motsvarighet idag.

 17. vi sorterar
  efter vad du konsumerar

 18. Slogan: Slipp skräpposten och få betalt!

 19. spara skräpet, det gör dig gott..

Skriv en kommentar