Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Jämföra odds precis som man jämför priser Berunda

Många känner till prisagenter. Att man kan jämföra oddsen på fotboll, ishockey, Melodifestivalen, Lets Dance etc. genom att använda oddsagenter är det dock få som känner till.

Jag har på min hemsida www.braodds.com samlat på länkar till oddsagenter i fem år. Nu har jag med hjälp av ett marknadsundersökningsföretag frågat 1.850 spelintresserade personer om de känner till oddsagenter och bara 27% svarade ja.

Hur når man ut med budskapet att odds kan jämföras lika enkelt som priser?

PS. Många har tipsat om Google Adsense men de tar inte emot annonser för spelsajter.

 1. Jag tror att du når ut till en hel del människor med ditt budskap just så här. Bästa sättet att få reklam och sprida sina budskap tycks vara “mun-mot-mun” metoden, dvs, få ett par personer intresserade och låta dem tipsa vidare och referera. Goda referenser står alltid högt i kurs. Här fick du ju även in din hemsida och för den som är intresserad så är det enkelt att gå in där och kolla. Lycka till!

 2. Annonsera på spelssjter med just det budskapet:
  “Jämför du priser innan du köper något? Nu kan du också jämföra odds!”

 3. Denna ide är en bra ide, detta skulle kunna läggas upp helt gratis på spelombudens sidor. Det gäller att kunna förklara till spelombuden det rätta budskapen, som ett exempel på spelombudens sidor så skulle dem kunna skriva : vi kan garantera att vi har dem bästa odds se själva på http://www.braodds.com. Om det låter intressant maila gärna för disskusion (tungy2k@hotmail.com).

 4. Reklam, reklam, reklam. Provat Google adsence till exempel? Då hamnar ju din sida (för en billig peng) på mängder av sidor med spelbudskap.
  En duktig informatör/reklamare i bekantskapskretsen kanske? Gå in och prata om sidan på olika forum för tex fotboll och hockey (www.svenskafans.se etc)

 5. Det bästa är nog, som någon annan också skrev, ett sammarbete med spelsiter. Annars så är det här nog också en av dom få siter som faktiskt skulle tjäna på TV och tidningsreklam. På TV i samband med matcher och i tidningar i anslutning till deras sportsidor. Även om många spelar på melodifestivalen och liknanade så verkar sport ändå vara den stora spelmarknaden. TV/tidnings-reklam i sportsammanhang är ofta dyrt men du har en bra idé så det borde gå att finna finnansiärer förutsatt att du är beredd att ge bort en del av ditt bolag.

 6. Om man vill nå nya målgrupper så skulle jag definitivt försöka mig på att att få ut min idé på olika sajter, inte bara spelsajter. På communties, spelsidor, typ Tribalwars. Det behöver inte bli dyrt heller. Men jag är helt övertygad om att mängden reklam och där braodds kan synas ofta gör att folk känner igen loggor och dylikt och ett intresse bildas. Många sajter ska ha reklamen så kommer nog framgången.

 7. Hej,

  De bästa sätten att nå ut med sitt budskap är alltid en aning dyra. För att marknadsföra idén krävs det att många blir upplysta om den samtidigt och att folk börjar prata om det. Några varianter är TV-Reklam, posters, flyers på platser som till exempel tipsbutiker och atg-ombud, radio-reklam och annonser i tidningar och magasin.

  Om budget finns, anlita en reklambyrå och låt dem göra jobbet. Är plånboken däremot lite tunnare, hör runt i vänskapskretsen efter någon med kunskaper inom reklamkommunikation och grafisk design, erbjud dem en slant för att producera någon typ av marknadsföring och skicka sedan vidare det själv till tryckeri eller radio/tv.

  Det billigaste sättet är absolut inte mycket sämre än de dyrare alternativen, kontakta tidningar, tv/radio och övertala dem om att just din idé är unik, all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet. En liten artikel om er i lokaltidningen borde inte vara så svårt att ordna fram, med lite tur kanske även en rikstäckande tidning eller radio/tv-kanal.

  Lycka till!

 8. Det känns som att du frågar två frågor som inte fullt ut har med varandra att göra. Marknadsundersökningen frågade om man kände till oddsagenter, aldrig hört talas om något sådant innan men jag förstår ändå hur odds kan jämföras med pris på en produkt.
  Har man ett lag man tror på väljer man väl alltid oddset som ger högst avkastning, oavsett om man har ordet oddsagent i sitt vokabulär?

 9. Kan det vara så att folk bettar hos dem som de känner är säkra agenter framför andra?
  Vore väl bra med lite strategisk marknadsföring via Adscense och kanske annonsera på tex abs sportsida?

 10. Det finns ju massor av sidor med gratis-tips, spara pengar-tips och tjäna pengar-tips. På de flesta av de sajterna vill innehavaren veta om man har sådana tips som inte finns med. Prova med att kontakta dem, de är ju intresserade av att ha så brett utbud som möjligt.
  Gå in på de här o kolla om de är intresserade av att marknadsföra din hemsida.
  http://www.gratis-guide.se, http://www.lotsmorefree.se, http://www.gratiskungen.se, http://www.gratis.se, http://www.alltgratis.com, http://www.gratiserbjudanden.com, http://www.gratisguiden.nu, http://www.alltinggratis.se, http://www.gratissidan.se

 11. Det skulle vart intressant att se människor som har haft nytta av sidan.
  Det skulle med kunna vara början på en bra reklamkampanj för sidan.
  En aning lik netonnet där man ser någon som blir väldigt sur på grund av att priset var mycket billigare på deras sida, så skulle man kunna haft någon som blir väldigt sur för att dom inte satsade på en annan sida där oddset var bättre.

  En kompisskara som sitter och kollar på matchen och dom har alla satsat pengar på den, och sen efteråt så ser man att en av dom har mer pengar i handen än dom andra, och dom andra har lite sura miner.
  Sen hitta bäst odds på …

  Känns ändå som om spelsajter skulle kunna hjälpa med reklam då deras sida har bäst odds, men när deras sida inte har det?

 12. Försök att starta ett samarbete med nån av det stora prisjämförelse sidorna (tex pricerunner)
  Få en gång kampanj med dom. Få din sida länkad från deras sida. Typ “Nu kan du även jämföra odds här på pricerunner”
  Snart kommer folk att ändra sitt tänkande om odds.

 13. Jag tror en enklare design på sidan skulle hjälpa mycket. Just nu är det långa tabeller med många siffror på din sida, vilket ser väldigt avancerat och high-tech vid första anblick. Jag tror du skulle tjäna på en mer lätt överblicklig design, där du skriver ut vad medelvärdet på alla oddsagenterna blir. typ Vem vinner allsvenskan: Göteborg 5.4 Malmö FF 7.4. Inte massa tabeller, inte massa siffror, utan bara en siffra. Självklart skulle användaren ha tillgång till hela tabellen och listorna med oddsagenter, och de seriöste spelarna skulle självklart kolla in dom, medans vanligt folk vill ha snabba och lättförstålig fakta och bara läste medelvärdet av va alla oddsagenterna tycker

 14. Som det ser ut nu är de för rörigt på första sidan, försök göra den tydligare. Skriv vad sidan handlar om tydligt och bra. Kanske ha med statistiken du visar i din frågeställning? Det du skriver här uppe skulle funka på förstasidan om du skrev om det lite.Skriv fördelarna med en oddsagent och berätta om pengarna som finns att tjäna på oddsagenter. Sedan förklara vad din hemsida går ut på och hur smidigt det är att samla alla oddsagenter på en och samma ställe. Skriv allt det där kortfattat och tydligt så är det nog lättare att förstå vad sidan går ut på.
  Sen är det nog viktigt att göra reklam för sig, reklambanners på spelrelaterade sidor, med snabba och tydliga slogans om vad din sida kan erbjuda.
  “Vem vinner på söndag? Göteborg – Malmö FF? Jag har oddsen”
  tillexmepel. Men då krävs det ju såklart att man har lite pengar att satsa på annonser

 15. Gå in på http://www.pricerunner.se/ och designa din hemsida efter deras design
  Då får folk samma kännsla på pricerunner som det får på din. Med en design det är redan vana av, att såhär ska en pris/odds-agent se ut.
  Jag menar såklart inte att du ska kopiera deras loga och sånt utan mer härma deras menysestem och själva upplägget de har på sidan.

 16. Jag säger bara http://www.Google.com/AdSense
  Har prövat deras tjänster själv och det funkar jättebra! Otroligt smidigt sätt att få mer folk att hitta till din sida.
  Annars tycker jag du ska ta kontakt med olika sportforum och berätta om din sida. Eller kanske börja annonsera på olika sportforum eller ställen där det diskuteras mycket sport och betting.

  Kanske smart att undvika det största siterna gällande sport eftersom att annonsera där kan vara väldigt dyrt. Kanske bättre att ta kontakt med mindre sportsiter, där finns det fortfarande en hög med potensiala kunder men du slipper investera allt för mycket i annonsering.

 17. Jag tror att de flesta spelintresserade personer håller sig till ett bolag, och därför inte har behov av din tjänst. Det är “proffs”-spelarna du vill åt. Du kan ju alltid prova att hålla till på forum där spelarna håller till, och endera lägga ut en reklambanner eller skapa en tråd om ditt existerande.

 18. För många webbsidor så är sökmotorerna den främsta källan till fler besökare, men att få en bra placering på sökord som är relevanta för ens sida kan ibland vara svårt. Det gäller att man utformar sin hemsida på ett sätt som gör så att sökmotorer listar ens egen hemsida längst upp när någon söker på ord som man tycker är viktiga. Om du t.ex. har en sida om odds och betting så önskar du att din hemsida visas längst upp i söklistan när någon söker på “odds”. Det finns många saker du kan göra för att förbättra din sidas placering i sökresultatlistan. Du bör t.ex. använda viktiga nyckelord (t.ex. “oddsagent”, “betting” etc.) i din hemsidas titel eller i länkar som länkar till din hemsida så att sökmotorerna förstår att din hemsida handlar om just betting. Att utforma sin hemsida på ett sätt som leder till att den listas bra i sökmotorerna kallas för sökmotoroptimering, och det finns många sidor på internet som diskuterar detta ämne. Det finns även företag (t.ex. Seeknear) som sysslar med sökmotoroptimering och som alltså hjälper andra företag att förbättra sina hemsidor så att de listas högre upp på sökresultatsidorna.

 19. Om du inte vill lägga ner massa pengar på adsense eller liknadnde så är en effektiv metod att vara aktiv i ett forum och för varje inlägg man gör avslutar man detta med sitt namn och adressen till sin hemsida.
  Det är viktigt att tänka på att man inte spammar massa reklam
  Svara istället på andras frågor och var allmänt trevlig så blir inte bara du, utan även din sida snabbt populär bland de som besöker forumet.
  Detta var ett av de effektivaste sätten jag använt mig av.

 20. Utan trafik ingen förtjänst.
  Och du behöver “rätt” trafik till din hemsida, vad är då “rätt” trafik? Jo om du har skapat en hemsida som di har gjort om oddsagenter, så vill du ju ha besökare som är just intresserade av odds och betting och inget annat. Är de intresserade av just ditt ämne som din hemsida handlar om så självklart är chansen större att de generar inkomst för dig på ett eller annat sätt.
  Hur får man rätt trafik till sin hemsida?
  Det bör du tänka på redan när du bygger dina sidor, att du behandlar varje sida som en unik sida och vad dina besökare kan tänkas söka på för att hitta just din sida som handlar om ditt specifika ämne.
  Att finnas med i sökmotorer är det bästa sättet att skaffa gratis trafik av hög kvalitet men det har blivit ganska svårt att få en bra placering bland sökresultaten, i alla fall bland populära sökord.
  En bra placering betyder att din sida finns med bland de 30 första sökresultaten och helst bland de 10 första resultaten vid en sökning på det nyckelord eller nyckelfras du vill bli funnen på, dvs det sökord eller sökfras din målgrupp söker på.
  Det är en väldigt liten procent användare som bryr sig om att titta på resultat efter de 30 första sökresultaten.

 21. http://www.ysm-nordic.se/?tduid=84ddcd76f87e12cec9390c16d199f9cf&url=http://www.campaignhost.se/yahoo/searchmarketing/index.html
  Annonskampanj just nu hos Yahoo. 500kr gratis att annonsera för.
  Jag vet inte om dom har samma betämmelser som Google Adsense om att de inte har med spelsajter att göra, men det är ju värst ett försök. Och 500kr att annonsera för är en fin början..

 22. sidbyte.se är en gratis och bra site om man vill få mer trafik till sin hemsida.
  Det går helt enkelt ut på att man byter banners med andra hemsidor.

 23. Gör enkla banners och lägg ut på olika sidor där det helt enkelt står.
  “jämför odds precis som när du jämför andra varor och tjänster på internet”

 24. Det är nog som ett annat tips skriver här. Du borde rikta din service till proffsspelare. För jag tror inte den vanlige spelaren orkar blädra igenom din sida med siffror hullerombuller, det är för mycket jobb, medans proffsspelarna nog är villigare att leta bland siffrorna.
  Du får nog ta och ändra designen så den blir mer användarvänlig för den vanlige spelaren samt leta upp vart proffspelarna håller till på internet och göra reklam där, det finns säkert något forum för proffs inom betting, jag vet tyvärr inget eftersom jag inte är särskillt insatt.

 25. Skaffa nya snyggare bilder som passar in på sidan, de bilder som ni har nu känns som ni har hittat bland clipart och google, detta ger sidan en ganska oseriös känsla, ta lite egna bilder eller leta upp lite snyggare bilder, det skulle hjälpa er att se mer proffsiga.

 26. såg din annons på blienvinnare.com; såg jättebra ut :)
  Ville bara säga det…

 27. Du måste nog formulera om dina första sida, som den är nu finns det för mycket text. den som besöker hemsidan borde får reda på vad din hemsida handlar om på direkten; det som är skrivet på din förstasida nu skulle passa in mer i en “om braodds.com”-sida eller historian om braodds.com.

 28. Starta ett sammarbete med prisagenten http://www.kelkoo.se
  Och få din egen avdelning där, då skulle folk förstå att man kan jämföra odds lika lätt som med vilken annan vara som helst.

 29. Leta upp halvstora sport/betting siter eller forum och gör reklam där.
  Det skulle nog inte va allt för dyrt plus att du skulle rikta din reklam till dom som verkligen är intresserade av din sida och dina tjänster; så du skulle få valuta för pengarna, eftersom om folk bara visste om din sida skulle den bli omåttligt populär.

 30. Du borde göra om det långa och röriga listorna med odds till ett mer lättläsligt format, för som det är nu blir man helt slut i huvudet av att läsa alla siffror; och är inte de vad sidan handlar om? Att man ska lätt kunna hitta alla odds utan att behöva leta igenom hela internet i långa listor.

 31. Först och främst tror jag på marknadsföring. och jag har aldrig sett eller hört braodds.com nämnas någon annanstans. Men det kanske inte behöver vara traditionell marknadsföring, utan det kanske räcker med att några stora bloggare nämner sajten.

  Sedan tror jag också att ni skulle vinna på att göra sajten lite mer tydlig. Designen är väldigt bra, men det är t ex lite otydligt när man ska leta igenom de långa listorna med odds eller när man ska ta reda på vad sidan handlar om, på första sidan.

 32. Ett sätt att marknadsföra din sida (ganska oetiskt sätt) är väl att fejka inlägg i diskussionsforum – även om det är ett rent varumärkesmässigt livsfarligt sätt (om man blir påkommen). Men det kan, om det görs smart ge en hel massa “gratisreklam”. Men som sagt: om man inte vet vad man gör så ska man inte göra det.

 33. skippa alla text på framsidan, en startsida ska vara kort och enkel och snabbt förklara vad sidan går ut på.

 34. Jag ser att du har en tävling på din hemsida, detta är ett jättebra sätt att få dit mer folk. Men du ger inte tävlingen det utrymme den är värd. Ha en stor banner eller bild på förstasidan av hemsidan med reklam för tävlingen, som det är nu får man nästan leta sig fram för att hitta tävlingen.
  Lite bilder skulle inte skada heller, som det är nu är det väldigt sterilt och tråkigt, svart och vitt bara. Ha en snygg bild bredvid rubriken. Kanske har poker-SM en egen logo du kan använda dig av?

 35. Listor med sånt här http://www.braodds.com/freebet.php
  är väldigt lockande för mig och säkert för många andra. Ge denna del en mer synlig sektion. Och kanske uppdatera listorna lite (vissa verkar vara inaktuella.)
  Samarbeta med nån av det många “gratis-sidorna” och få dom att länka till din sida med Aktuella gratisspel.
  t ex
  http://www.gratis-guide.se
  http://www.gratis.se
  http://www.alltgratis.com
  http://www.gratiskungen.se
  http://www.gratiserbjudanden.com

  Jag tror din lista skulle passa finfint på deras hemsidor och det skulle skapa en hel del trafik till din sida.

 36. Starta en rekruiteringskampanj som många hemsidor har. användare på din sida får för varje medlem det bjuder in en viss summa pengar. Jag tror sådana kampanjer är väldigt effektiva, då får du andra att göra marknadsföringen åt dig.
  Ersättningen per medlem folk bjuder in behöver inte alls vara hög, några kronor skulle funka fint som morot.
  Och kanske det är en idé att göra en tävling av det hela, den som bjuder in flest medlemar kan få ett pris.

 37. Gör reklam på forum där spelare håller till, gratis och effektivt.

  http://www.flashback.info/forumdisplay.php?s=e3c0512d9a91b106b28d33cf06eadb95&f=91
  http://forum.alltomspel.info/eve/forums

 38. Ett forum skulle nog passa himla bra på din hemsida

 39. Du kanske ska ha en avdelning för nybörjare där du förklarar grunderna med odds och betting.
  Själv har jag noll koll på vad det är för vits att jämför olika odds från olika siter, vad tjänar man på det?
  Det är nog bra om du förklara det, kanske kommer du nå ut till en ny målgrupp då, nybörjare inom spel och betting.

 40. Du skulle kunna ha “veckans tips” eller liknande, där du tipsar besökarna på din sida om en tävling eller match, och du tipsar hur du tror att slutresultatet kommer att bli med hjälpa av all info du har på din hemsida.
  Jag tror det skulle vara en bra sätt att få folk att komma tillbaks till sidan fler gånger, men jag tror även de lockar helt ny besökare som är ute efter de senaste betting tipsen.

 41. Nyheterna på sidan av förstasidan är för långa, nyheterna bör vara korta och små, det ser mycket snyggare ut då, istället för långa rader med text.

 42. Ert stora problem är ett sk. kännedomsproblem. För lite folk ger för lite till systemet, en enkel ekvation. Att brassa på med marknadsföring på aftonbladet och liknande kan visst hjälpa, men är även en kostnad som inte jag skulle satsa på.
  Plocka in en marknadsförare på konsultbasis, en som förstår sig på webb och ny media. Gör det smart och lägg återstoden av pengarna på utveckling av sidan istället.
  Ta fördel av bloggarnas enorma krafter och möjligheter, inkorperera er idé via facebook, och skapa en snackis som har sitt fundament på webben men som kan plockas ut i det offentliga rummet.

 43. Knappen för att börja prenumera på erat nyhetsbrev måste vara synligare, just nu är den längst ner lite gömd, den borde vara högst upp på sidan, stor och tydlig. Nyhetsbrev är ett smidigt sätt att påminna folk att besöka din hemsida igen, så ge den dem plats den är värd.

 44. Gör det lättare att hitta till tävlingsavdelningen, den är ju nästan svår att hitta just nu, den ska vara lätt och lockande att hitta, framförallt för nya användare, gör en banner eller en bild så att man lättare ser den. Man ska inte behöva leta sig fram till den

 45. Kanske en möjlighet att bli medlem på eran site, så man kan logga in och välja vilka ligor/evnemang man vill följa oddsen på, så skulle man kunna få de nya oddsen när det är tillgängliga via RSS-feed eller e-post.

 46. Otroligt många har en egen blogg som de skriver i, kanske har många av dina stammisar även det. Ge en trislott eller liknande till varje medlem som skriver om din sida i hans eller hennes blogg.
  Nöjda stamkunder kan med egna ord förklara hur bra din hemsida fungerar och hur sidan har hjälpt dom att tjäna pengar på betting.

 47. Det jag kommer på är affliatemarknadsföring, men det är du ju redan bekant med, då du ju är affliate åt en del företag på din egen sida.

  Lära sig sökmotoroptimering är ju också nyttigt, så man kommer högt i sökmotorerna.
  Annonsering i andras nyhetsbrev är en annan väg.

  Länkutbyte, många länkar in till din sida ökar rankingen på sökmotorerna.
  Du bör då ha ett script med “länka till mig” på varje sida,
  du bör då också ha en sida med länkvänner, så du kan länka tillbaka som tack.

  Att också ha ett “skicka till en kompis” script på var sida.

  Nyhetsbrev och med ovanstående script.
  Det är viktigt att bygga en kontaktlista.
  Detta sköts med fördel via http://www.aweber.com

  Vara aktiv i olika forum ( som du är här);) gästböcker och bloggar, där du kan exponera din hemsida, dock inte spamma.
  Dels för direkta klick till din hemsida och dels för att få länkar in,
  För högre ranking i sökmotorerna.

  Ha en aktiv blogg och skriva om relevanta saker ofta,
  “content is king”
  ökar rankingen i sökmotorer.

  Väldigt populärt nu är medlemsidor, dels med gratisdel som inkörsport.
  dels betaldel med mer service och förmåner.
  Gratisgrejor kan vara olika e_böcker i ämnet, finns gratis på nätet med resell och give away rights.

  Inte att förglömma vanlig annonsering, tex i speltidningar, expressen och liknande.

  Pressreleaser, få tidningar att skriva om din sida.
  Kanske läge att anlita ett proffs att fixa det.

  Givetvis inte att förglömma skrivet budskap,
  visitkort, brevpapper flyers mm.

  Personlig försäljning, på mässor, marknader,sportevenemang,
  festivaler mm.
  Till exempel på en stor marknad kan du nå tiotusentals besökare.
  Hyra 2-300 kronor + marknadsföringsmatrial.
  Jag säljer själv varor på marknader och dylikt och delar där ut visitkort.
  Får per automatik besökare på min hemsida.

  Tja det var lite vad jag kom på, det mesta kanske du redan visste.

Skriv en kommentar