Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Hur får jag en fin hy? Jag har prövat allt! Berunda

jag har prövat en massa olika produkter för att få en fin hy. jag har orenheter på båda ryggen o framsidan lite mellan brösten plus att jag har i ansiktet. Men det är inga direkta finnar utan mer som kvisslor/porrmaskar.

Men det stör mig för det syns om man har klänning lr om man inte sminkar sig så syns de där röda små kvisslorna/porrmaskarna. Så jag ville bara undra HUR jag ska gå till väga för att få en fin slät hy.

Jag har rätt fet hy men ändå är den torr om jag inte smor in den i återfuktande kräm.

Jag har använt en massa olika produkter men ingen har visat så stor framgång. Så jag vet inte vad jag ska göra.

Ska jag börja träna? sova bättre? äta nyttigare mat? och vad ska jag använda för produkter?

//En förvirrad person

 1. 1.Drick vatten
  2. Ät mkt grönsaker och frukt
  3. Undvik socker
  4. Man kan få kvisslor om man har en torr hy som man inte återfuktar ordentligt. Gå till en bra proffesionell hudterapeut för att fastställa detta. Det blir garanterat billigare och ger snabbare resultat än att prova sig fram själv.
  5. Du kan även gå till en dermatolog om hudterapeutens ansträngningar inte hjälper. Alltså en läkare som är utbildad hudspecialist. Dessa kan skriva ut läkemedel som ger bra effekt.

 2. Hej!

  Jag har haft i stort sett samma problem som du. Jag vet inte om mina tips kan hjälpa dig för vi är ju alla olika.

  Du kan börja med att göra olika djuprengörande ansiktsbehandlingar (i form av ansiktsmasker) ett par – tre gånger i veckan.

  Sen fungerar det även om du häller varmt vatten i en skålen och håller ansiktet ca 20-30 cm ovanför skålen med en handduk över huvudet i ca 10 min. Efteråt så klämmer du dina pormaske, sköljer ansiktet i ljummet vatten och torkar ansiktet med en ren handduk. När du har gjort det ska du ta en återfuktande kräm och smörjA in ansiktet med den (t.ex. pure camille återfuktande ansiktskräm eller biospecific. Båda krämerna finns på yves rocher, köp krämer där, dom har jätte bra grejer som inte kostar så mycket)

  Sen måste man självklart tänka på vad man äter. Mycket grönsaker, inte så mycket godis och choklad. Faktum är att man ofta får lida för att man har ätit onyttigt. Men äter du en varierad kost och inte så mycket onyttigt så tror jag faktiskt att man mår bättre.

  Dessutom så kan du äta omega-3 tabletter för att tillföra fukt till huden och för att kroppen ska må bättre. Det finns även olika silicia tabletter man kan köpa på life som får huden att må bättre. Jag vet inte vad du kan göra mer.

  Köp inget billigt skräpsmink utan använd dig av bra smink som inte är allergiframkallande och som är testat. Tvätta alltid av sminket innan du går och lägger dig och smörj in ansiktet med nattcreme.

  Lycka Till!

  Mvh Christel

 3. det allra allra viktigaste du MÅSTE ta tag i innan nu börjar med produkter på utsidan, är insidan. äter du rätt? motionerar du? stressar du? hur är det med privatlivet över huvudtaget? alla dessa “inre” funktioner spelar ju in och så länge du inte botar det inre problemet först kommer inga produkter i världen hjälpa dig bli av med problemet. de kommer bara dölja dom, men dom kommer alltid upp så fort du slutar med produkterna.. så bota inifrån först, se till att få i dig något från varje del av kostcirkeln varje dag, de viktigaste vitaminerna, och sen kan du ta tag i hur det ser ut på ytan. men troligtvis försvinner det iochmed att du botar det som börjar innifrån… en hel vetenskap ligger bakom, men där har du det i stora drag. lycka till

 4. gör en tarmrening om du inte gjort det.

  läs Robert Grays bok “ny hälsa genom tarmföryngring” som går att beställa här. http://www.ortapoteket.se/product.asp?product=852&sub=0&page=1

 5. För ansiktet och mellan brösten

  1: använd Lactacyd oparfymerad tvål. All annan tvål torkar ut, men Lactacyd håller samma Phvärde som huden, och innehåller dessutom mjölksyra vilket är milt exfolierande.

  2. Jag skulle använda mig av en vegetabilisk olja istället för köpt kräm/lotion. Oliv- eller mandelolja som du handlar i snabbköpet funkar bra. Inga tilsatta konstigheter, och täpper inte till porerna. Applicera efter tvätt, låt sitta i en kvart eller så, och om du känner dig oljig efter det så torka bara bort överflödet med bomull eller papper.

  För ryggen

  Låt den vila. Använd absolut inte tvål, smörj inte heller in. Ryggen ska man inte tvåla och joxa med, då ber man om problem. Om du känner dig ofräsh så kör samma regim som för ansiktet/bröstet.

  Hoppas det funkar, och käka mycket frukt och grönt.

 6. http://huden.nu/fragor/740_Kvisslor
  http://huden.nu/dermatologen/patinfo/21-30/28.shtml

  Kom upp på denna sökningen på google: http://www.google.se/search?hl=sv&q=kvisslor&meta=
  Det jag läste mig till är bl.a. att det inte finns någon åtgärd för Keratosis pilaris dock kan man mildra konsekvenserna av det genom att använda mjukgörande smörjning.

  Kosten har som alltid stor påverkan på huden. Kosten brukar dock många äta nyttigt och varierat, men många glömmer ofta drickan. Drick inte alkohol, kaffe och liknande, försök hålla dig till vatten men variera ibland, dock inte så att öl eller drinkar går till överdrift.

  De röda små prickarna tror jag är helt naturligt, stod att det var ärftligt, men väldigt många som har små prickar! Inget att skämmas för.

 7. Kosten påverkar huden väldigt mycket och du bör se över vad du äter. Drick mycket vatten, minst 1 liter om dagen, ät nyttigt, helst så mycket vegetariskt som möjligt. Pröva aloe vera dryck.

 8. Hejsan. Jag har samma problem som dig. Har provat ALLT! men så de senaste dagarna har jag hittat en naturlig produkt som ska hjälpa väldigt bra… nämnligen jästtabletter! Har börjat kuren idag o dem hjälper mot många andra grejer oxo.
  För mer info kolla min artikel på http://www.italygirl.blogg.se
  hoppas jag var till någon hjälp

 9. 1.tvätta anskitet rent två gånger om dan med så varmt vatten du tål. Gnugga huden med en lagom rivig tvättlapp, så du får bort gammal hud och den för hårdare talgen längst ut i porerna.
  2.Massera huden med rena fingrar i flera minuter varje dag så att du gnider ut den rena talgen till torrare delar av ansiktet. om du ändå får finnar kläm inte sönder dom då blir läkningprocessen bara ännu längre. sköt istället försiktigt om dem som infektterade sår tvätta som beskrivet i första punkten. Om finnen går sönder badda med något antibakteriellt medel (txm, klorhexidinlösning) och sett eventullet på lite antiseptisk salva och ett ploster över det, då läker finnen snabbast.
  3. Ha tåla mod det tar inte bara en dag att alla finnar ska vara borta det kan ta upp till 1-4 veckor. salvan finns på apoteket.

 10. Hej,

  Mycket hänger på kosten samt hormoner i Kroppen. Har du kollat upp din kosmetika och ingrediensförteckningen. Kanske reagerar du emot alla kemikalier som finns i hudvårdsprodukter nu för tiden. Prova gärna 100 % naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter. Jag har själv upplevt en markant skillnad. Skulle vilja rekommendera arganolja, samt olivtvål eller african black soap för djuprengöring. Drick gärna också mycket vatten. Produkterna jag talar om hittar du bland annat i denna fina butik som erbjuder massor med ekologisk och naturlig hudvård. Kika in: http://www.bodybazar.com

 11. Hej !
  Jag har rätt mycket erfarenhet ( haft akne sedan 14 års åker tills nu) och och du djupgående akne kommer inte tvålar och krämer hjälpa dig i den utsträckning som tex tetracyklin( antibiotikum vid större blemmor) göra. Ev roaccutan vid kraftigare akne eller väldigt fet hy. Boka in ett besök till hudläkare och berätta om din situation så får du ev utskrivit något preparat om du uppfyller kriterierna vilket på tetracyklin är lätt, så slipper du lägga massa onödiga pengar på dyra krämer som inte hjälper vid riktig akne. Jag menar dock inte att man ska ta vad för skit som helst men jah tror att Apotekets grejer är bra och Dermalogica. Det kan jag säga av egen erfarenhet då jag har under 10 år testat ALLT!!!! Lycka till !!

Skriv en kommentar