Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Hjälp Till Ekonomisk Kris situation Berunda

Hej!
Jag skulle verkligen behöva hjälp till att lösa min ekonmiska sits! Har efter en seperation,hamnat i en dålig sits ang min ekonomi som gjort att jag både fått på mej en massa inkassokrav och skuld hos kronofogden,vilket blivit att jag fått en massa betalningsanmärkningar.
Nu undrar jag hur jag skall gå till väga?

Finns det nån som kan hjälpa en eller vara en hjälpande hand?

Skulden har nog kommit upp i ca 75000 kr och så länge jag bär på detta mår jag inge bra alls och det blir att man ej orkar ta tag i saker och ting,sen att man fått anmärkningar gör ju att man ej kan se ljusare på det hela!
Hur skall jag göra? Finns det nått bolag som man kan ta ett lån hos för att få bort denna skuld och betala av på lång tid?

Hoppas på svar!!!!
Tack på förhand!

 1. Du kan testa att se om någon privatperson vill ge dig ett lån på: https://www.loanland.se/

  Eventuellt kan JAK Medlemsbank också vara intressant för din del – har inte så stor erfarenhet av dem själv dock.

  Annars är ett tips att besöka din kommuns budgetrådgivare – de har lite verktyg som de kan hjälpa dig med för att bli skuldfri.

 2. Jag tror absolut du måste söka proffesionell hjälp
  Det är nog ingen idé att börja låna massa snabb lån, då kommer du bara lösa dina problem för stunden och sjunka djupare ner i dina problem; 75000kr är inte jättefarligt mycket pengar, det går absolut att lösa.
  Jag säger som den som skrev innan mig, sök upp din kommuns budgetrådgivare, du behöver ett proffs för att komma ur din sits.

 3. Det ända jag kan säga till dig är att det kommer ljusare dagar.
  Låt inte penga problemen tynga ner dig.

  Tycker att dom innan gav bra förlag men kände att du
  behövde lite tröst.

 4. Hej!
  Jag vet inte om det är så mycket till hjälp men du verkar ju vilja lösa den här situationen du hamnat i.
  Om man kan bevisa att man p.g.a. olyckliga omständigheter hamnat i ovanstående situation utan medvetet uppsåt så kan det finnas hjälp att få. Det finns vissa fonder som riktar sig till att hjälpa människor ur sådana här situationer. Tyvärr kan jag inte namnge dem direkt men sök på nätet. Många av fonderna har en religiös eller speciell värdegrund. Det finns bl.a en bok som heter fondkompendiet samt en som heter fonder och stipendier (tror jag). Vet inte om man kan låna dem på biblioteket men annars brukar de finnas där så att man kan läsa där och kopiera sidor. Man kan även ansöka om hjälp till skuldsanering i sin kommun. Är inte helt säker på hur det går till men då lånar men en summa som betalar av alla tidigare skulder och får på så sätt en enda skälig ränta att betala på. Den summa du skriver om, 75 000 kr är ju inte jättestor så jag tror att det kommer att lösa sig för din del. Ett litet tips är att se till att betala av på de skulder med högst ränta.
  Lycka till!

 5. Konsumentvägledaren i din kommun (sök på kommunens hemsida) kan hjälpa dig att göra upp en budget och eventuellt en betalningsplan. Ta inga lån innan du pratat med någon professionell! De kan ge råd om vart man kan vända sig. Kan du inte prata med en konsumentvägledare/budgetrådgivare, kontakta Kronofogdemyndigheten och/eller inkassoföretagen direkt och be om råd. För dem är det ju bättre att få in pengarna lite i taget än inte alls, så i många fall kan man göra upp en betalningsplan.

  Det finns även föreningar som vänder sig till skuldsatta, t ex Insolvens (http://www.insolvens.se/). Kanske har de en lokalförening där du bor. Annars finns ett diskussionsforum på hemsidan.

  I allra värsta fall – men förhoppningsvis är det inte så illa – kan du ansöka om skuldsanering, läs om detta på kronofogden.se.

 6. Hejsan

  Jak kan hjälpa dig absolut . det är ett räntefritt lån som du behöver en borgesman till. Men du måste betala in lika mycket som du lånar till att spara.. så om du tar ett lån på 75000 kr och betalar 500 kr i månaden måste du betala in 1000 kr totalt. sen när du betalat klart så får du 75000 kr tillbaka som du sparat =)

 7. Hej,ja som sagt 75000 kr är ju inte mycket pengar, att ansöka skuldsanering ska man ha haft skulder i många år,och inte kunna betala av dom på väldigt länge,det har även blivit hårdare med skuldsanering idag.ring alla fodringsägare och försök göra upp en betalningsplan och se om dom är villiga till att dra tillbaka allt från kronofogden.ingen dans på rosor med skuldsanering heller,då räknas de ut hur mycket betalningsutrymme du har,sen får du leva på existensminimum i fem år.fick själv skuldsanering för två år sedan, visst är det skönt att veta att det tar slut inom rimlig tid. man måste vara väldigt noga med att inte missa en enda betalning mm då kan dom dra tillbaka skuldsaneringen. men skönt att visa att man kan.Inget löser sig med att ta fler lån att betala med,tror nog att det går lösa,ring och förhandla med alla det går, dom vill ju ha lite pengar istället för inget! Lycka till.

Skriv en kommentar