Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Gamla prylar blir som nya i annans händer Berunda

Tiden går och saker och ting blir omoderna. Man tröttnar på sina gamla prylar och vissa saker använder man helt enkelt inte längre. Dessutom, om man blir sambo med någon, får man två av allting. Helt plötsligt står man där med en hel drös med prylar och grejer som fungerar och är bra, men som man inte vill ha längre.

Då är det inte alls dags att åka till soptippen med bunten av prylar. Då blir de bara ett miljöproblem. Det finns andra sätt att göra sig av med sakerna. Låt istället någon annan få glädje av dem.

Många saker går faktiskt att sälja. Lägg in en annons på någon av alla de webbsidor som finns och se om det händer något. Kanske just din gamla soffa eller cd-spelare som du tröttnat på är något som någon annan vill ha? Mycket går lättare att sälja än man först kan tro. Och om du inte får det sålt, så finns det andra sätt att bli av med dem.

Många organisationer formligen skriker efter prylar och saker. Saker som de i sin tur säljer vidare. Myrorna säljer saker och låter pengarna gå till välgörande ändamål. Frälsningsarmen, Röda Korset och Emmaus är andra organisationer som har bra loppmarknader och som kan sälja dina saker. Du skänker förstås sakerna till dem och de behåller slantarna. Men då går pengarna till behjärtansvärda ändamål, och sakerna kommer till glädje och nytta hos någon annan.

Skriv en kommentar