Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Få ungdomar att skrika ut sina åsikter! Berunda

Jag arbetar ideellt med Ungdomstidningen 31an.se, en tidning vars syfte är att ungdomar ska göra sina röster hörda, där allt som skickas in ska publiceras bara det är lagligt att publicera (och går vi för långt är det jag som tar straffet som ansvarig utgivare)…

Men, vi behöver tips på hur vi ska få in mer material, få ungdomar att öppna käften och vara rejält gapiga någon gång.
Har du någon idé på hur vi kan göra?

  1. På sajten vore det kanske bra att ställa frågor, gärna kontroversiella om det är sådana svar ni vill ha in… Kanske ha en “veckans fråga” eller något sådant.

    Tror att fler medlemmar skulle göra att även icke-medlemmar skickar in bidrag, men kravet på att publicera något en gång i månaden gör nog att folk drar sig för att bli medlemmar. Det vore kanske bättre att inte ha den regeln men att istället uppmuntra till aktivitet, t ex genom att ha olika nivåer av medlemskap (0-5 inlägg = nivå 1 osv) så att man känner att man “klättrar” ju mer aktiv man är. Det behöver ju inte vara något avancerat system, utan oftast funkar det ganska bra bara det finns något slags belöningssystem. Ligger man ett bidrag från nästa nivå så anstränger man ofta sig lite mer för att skriva ihop ett bidrag…

  2. Till att börja med måste ju alla få vetskap om tidskriften. Idag när det är så populärt att blogga så kanske några kan marknadsföra skriften på bloggar. Allt fler väljer ju att ge åsikter vitt och brett via bloggningen och det finns säkert många där som skulle vilja “skrika ut” i skriften.

  3. På helgon.net har dom ett politiskt forum där är det många ungdomar som “skriker”. Där skulle du kunna sätta upp en ny tråd och göra lite reklam för din sida. Du kanske skulle haft nåt liknande forum på din sida. Tror ungdomar tycker om att få respons på sina frågor samt att diskutera dom på ett enkelt sätt.

    Samt att man kanske skulle haft några frågeställningar, varje vecka eller månad.

Skriv en kommentar