Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Ett CV som ger dig jobbet Berunda

Ditt CV är det första en arbetsgivare läser när du söker ett arbete. Det är också ett dokument som kan användas för att få kunder, och något som allt fler entreprenörer och företagare lägger ut på sina företagssidor, eller bilägger större offerter.

Ett CV är en sammanställning om vem du är och vad du gjort i livet, och kanske en av de viktigare texterna du kommer att skriva i ditt liv. Ett bra skrivet CV kan nämligen vara skillnaden mellan att få drömjobbet, eller att stå utan. Så det kan löna sig att lägga ner lite tid och möda på att få ihop ett bra CV.

Ett CV är både ett ansökningsbrev och en meritförteckning. Det ska visa fram dina goda sidor och de förtjänster som är relevanta för den som läser. Det går inte att ta med allt, utan ta med det som känns viktigt.

Ansökningsbrevet är den personliga delen av dokumentet och visar vem du är och varför du söker ett visst arbete. Det ska vara max en sida långt, visa din personliga lämplighet och varför just du passar till uppdraget.

Meritförteckningen beskriver dina faktiska erfarenheter och berättar vad du gjort i livet. Strukturera upp meritförteckningen tydligt och lägg gärna senaste arbetet först. Utbildningar och engagemang i föreningar ska också finnas med. Spalta upp informationen snyggt och prydligt. En grafiskt snygg presentation hjälper innehållet och dokumentet ska kännas ”luftigt”. Var noga med att du stavat rätt och att texten är grammatiskt korrekt.

Ytterligare tips och råd går att få på Internet. På bland annat alltinggratis.se, cv-guiden.se och stepstone.se får du många tips om hur du gör ditt CV så bra som möjligt.

Skriv en kommentar