Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Bästa tipsen för en fin hy Berunda

Många har vi problem med hyn och det är inte roligt att känna att man inte är fin utan smink eller åtminstone concealer och underlagskrämer. För män är det kanske minst lika illa, då de inte kan sminka bort det ens.

Så vad gör man då, när hyn inte känns fräsch och ser flammig ut? När pormaskarna stör och man inte känner sig så vacker i hyn som man vill göra? Om det inte är så illa kan man alltid försöka sig på med att ändra sina hudprodukter till lite bättre varianter, sådana som är mer avpassade för att ta hand om hyn ordentligt.

Nästan alla måste smörja in sitt ansikte med fuktighetsbevarande kräm, även de med fet hy. Annars blir hyn fnasig och torr. En ansiktsmask per vecka är inte heller så dumt. Det brukar hjälpa till att hålla hyn fräsch.

En annan sak man kan fundera på är vad man egentligen stoppar i sig. Onyttigheter brukar sätta sina spår i hyn. En del reagerar på för mycket choklad, lite för mycket vin, eller allmänt dålig kost. Det skadar aldrig att lägga om sin kost till det bättre, och hyn får ofta hjälp av det.

Men om man känner att problemen är svåra är det allra bäst att söka upp en hudläkare. Där finns mycket hjälp att få som ger den friska hyn tillbaka.

Skriv en kommentar