Bherundafågeln är enligt den indiska mytologin en fågel med två huvuden och en gemensam kropp. Efter en lång tid tillsammans blev de osams och tog död på varandra.

Men de fick en ny chans när de lovade att ta hand om varandra. Lärdomen är att vi har så mycket gemensamt att vi måste hjälpa varandra för att överleva.

Tanken med Berunda är att vi ska hjälpa varandra att hitta lösningar på problem.

Om du vill ha svar på en fråga hjälper vi dig gärna. I vanliga fall kostar det från hundra kronor att publicera en frågeställning.

 JAKOB
 NANNESON

 Miljöengagerad

Är det otrohet eller inte? hjälp! Berunda

Hej!

jag har ett problem, jag har en underbar flickvän snäll och omtänksam och jag trivs bra med henne. Men, nu var det så här att jag var ute och festade med en kollega från jobbet, vi hade en del och dricka och dansade. I nästa sekund så kysste hon mig, jag ångrar det otroligt mycket, min fråga är dock hur ska jag göra nu. Jag vill liksom inte förlora min flickvän och otrohet är oacceptabelt enligt mina principer. vad tycker ni?

tack på förhand

 1. Jag skulle säga att en kyss är otrohet, men det låter på dig som det inte var ditt “fel” utan att det var hon som kysste dig.
  Du gjorde ett litet fel…so what? Du är bara människa, ingen kan vara perfekt.
  Låt det inte upprepas bara så är väl ingen skada skedd.
  Du skulle kunna berätta för din flickvän vad som har hänt men det skull e nog bara göra saken värre, hon skulle säkert bli ledsen om hon hörde vad du gjort (även om det var ett misstag)
  Och eftersom du låter som du verkligen tycker om din flickvän kommer de inte hända igen, och varför gör det då till ett problem när det egentligen inte är det? Utan bara ett misstag som borde glömmas.

 2. Varför skulle du förlora din flickvän över en kyss? Jag tycker du överregerar. En kyss behöver ju inte betyda någonting, visst, det är inte särskillt snällt mot din flickvän, men gjort är gjort och det är nog bättre att glömma det hela och gå vidare, inget att grubbla på, du gjorde ett misstag helt enkelt.

 3. Du borde vara ärlig mot din flickvän och säga som det var.
  Och även lägga fram som du gjort här, visa att du verkligen ångrade det efteråt. Om din flickvän älskar dig så borde hon ha översende.
  Att fela är mänskligt.
  Känns som du lägger lite väl stor skuld på dig själv då det var din kolega som kysste dig, lunga ner dig.

 4. Ta det lungt, du har ju knappt gjort nått fel. Varför göra så stor grej av det?
  Om du verkligen älskar din flickvän så säger du ingenting, annars kommer hon säkert bara bli ledsen.

 5. Jag tycker att du ska berätta vad som hände för din flickvän, det var ju faktiskt din kollega som kysste dig. Det bästa är att vara ärlig, då är chansen större att hon stannar kvar än att hon kanske får höra det av någon annan och då lovar jag dig att det är något i stil med att ni hade sex på ett bord. Tala om för henne precis vad som hände.

 6. Otrohet är när man själv går över gränsen för vad man tycker är acceptabelt i ett förhållande. Ena sekunden säger du att din kollega plötsligt kysste dig och i nästa sekund ångrar du det som hänt. Om jag vore du så skulle jag rannsaka mig själv. Var du delaktig i det som hände? I så fall skall du berätta för din flickvän vad som hänt och att du ångrar dig. Om du anser att det var din kollega som var ensam upphovsmakare till situationen så är det ditt samvete som avgör om du berättar för din flickvän eller inte. Jag för min del skulle absolut berätta eftersom ärlighet alltid varar längst. I absolut värsta fall kan ju någon ha sett er? Eller så kanske din kollega får känslor för dig och vill tillkännage vad som hänt?
  Då vore det bra om du hade förekommit henne och hunnit berätta själv för din flickvän.
  Lycka till!

 7. Oavsett om andra läsare klassar det som hänt som otrohet eller inte så vill jag tala om för dig att det som hänt bör du inte ta med dig hem. Människor tror att de är lojala och ärliga när de kommer hem med sina “sopor” och lättar på sitt samvete. Oavsett om man tror på karma eller inte så räcker det med att du mår sämre av det som hänt. Din flickvän kan komma att må dåligt av det som hänt oavsett vems fel det varit. Det kommer att ta tid för henne att komma över det, oavsett om hon visar det eller inte.
  Min man har chattat med en vacker kvinna på nätet efter att vi har förlovat oss, alltså bara “chattat” men efter två års av äktenskaps väcks minna minnen och den enorma smärta så snart jag tänker på det och så snart jag ser en kvinna som jag tycker är vackrare än jag. Visserligen älskar man sin min man lika mycket eftersom riktig kärlek förvinner aldrig, men det känns inte lika sagolikt som förut och det är synd eftersom min man är min Gud och jag skulle vilja alltid ge honom glädje och värme i stället för att gömma mig gråtande. Han ska inte längre behöva se att jag fortfarande kan lida av det som hänt eftersom jag förlåtit honom och att prata mer om det hjälper inte.
  Så även om ni har pratat om det som hänt tusen gången kan gamla sår när som helst rivas upp. Efter att såren har läckt ordentligt rivs de kanske inte upp längre om något liknande skulle hända igen, men ens toleransnivå minskar.
  Hur din flickvän skulle reagera kan jag inte förutspå eftersom jag inte vet om hon verkligen älskar dig. Många av dagens reaktioner är rena impulser och behöver inte betyda att den andre älskar en. Hur som helst borde du inte riskera att såra henne och ta med dig “soppåsen” hem. Jag förstår hur jobbigt det är för dig att bära på något “så litet” som en kyss från en annan.
  Huruvida det är otrohet är en definitionsfråga och är subjektivt så att det inte alltid går att generalisera. Jag känner många som uppfattar erotisk chat på msn/mail och sms som platonisk otrohet trots att de tidigare aldrig skulle varit av den åsikt. Fråga ditt hjärta om det varit otrogen? Det är där du har svaret.
  Din flickvän har kanske en åsikt om det teoretiskt sett men teori och verklighet kan skilja sig från varandra. Det kanske inte varit ditt fel att du blivit kysst, men kunskap om det kan få din flickvän att omedvetet koncentrera sig lite på rädsla framför att njuta av tiden och odla på kärleken, ty rädsla hör inte i kärlekens hem, och inte svartsjuka heller.
  Berätta inget för din flickvän men försök att “förlåta dig själv” dvs. känn ingen skam. Det som hänt har hänt och varje ny ögonblick kan du börja något nytt, obefläckat, så varför förlora tid och energi på något som inte hjälper att stärka ert förhållande och föra det på djupa nivåer.
  Ha det gott!
  Shima Ananda

 8. I parentes ville jag bara till mitt sista meddelande tillägga att min man har chattat och använt de hemliga erotiska meddelanden som han brukar använda med mig samt bett den andra kvinnan att föreställa sig att hon är tillsammans med honom på en resa och de kysser varandra. Kvinnan har sedan satt igång sin webbkamera efter hans uppmaning att visa sina bröst. Han har träffat någon av sina tidigare nätkompisar på en fika och man undrar varför man chattar på detta sätt och träffas därefter trots att man träffat sin drömkvinna/drömman. Visserligen rör det sig bara om fantasier, men det gör lika ont idag och få mig att fundera på om han verkligen uppskattat och värdesatt mig tillräckligt.
  Du ser att oavsett vad som händer på “den andra sidan”, oavsett vad min man har tyckt om det hela så är det det slutgiltiga resultatet som räcknas.

 9. Du känner redan dåligt samvete innan det gick för långt. Det är bra.
  Jag tycker inte att du ska berätta detta för din flickvän. I stället ska du göra klart för din kollega från jobbet att kyssen inte kommer att upprepas. Dina känslor för din flickvän är starka och du har en bra relation som du inte vill förstöra. Att du var lite onykter kan visserligen vara ursäktligt.
  Från en tjej som tycker att en kyss inte kan vara oskyldig om den leder
  vidare eller om man är nykter.

 10. Berätta för din flickvän. Det var ju inte ditt fel, du kunde inte göra nåt åt saken
  Hon får iallafall veta det till slut. Bättre att du berättar det själv än att hon hör det av nån annan. Då tror hon antagligen att du har nåt att dölja.

 11. Kysste hon dig utan att du ville det? snudd på våldtäkt.
  Tycker din tjej att det är ok att du är ute och festar med kvinnliga kolleger? om inte är ju det redan snudd på otrohet.
  Jag tycker om du inte har några känslor för din kollega och det är en engångsföretelse, så är det kanske bäst att tiga och glömma.
  Det man inte vet har man inte ont av.

  Men är du en notorisk flörtare, bör du kanske tänka om.
  Du är kanske inte mogen för ett förhållande.

 12. Berätta inte för din flickvän. Tycker hon att en kyss är otrohet så kommer det att bli bråk. Tycker hon å andra sidan att det inte är så farligt så kommer hon känna att du är en tönt som oroat dig så över det. Håller du bara tyst om det så slipper du båda situationerna. För ditt eget samvetes skull så kan du ju låta bli att kyssa andra tjejer i framtiden.

 13. Det borde vara lugnt så länge det handlar om en engångsgrej och du är helt ärlig mot din flickvän om vad som hänt!

 14. Hur skulle du känna om hon gjorde samma sak?
  Hur brukar hon prata om otrohet? Hon har säkert uttalat sig om otrohet någon gång.

  Jag tycker att du ska berätta, bättre det än någon annan..

Skriv en kommentar